enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,7070
EURO
43,4867
ALTIN
4.025,30
BIST
9.541,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cuma Hafif Yağmurlu
21°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Kundura’nın Hafızası: Bir Fabrikaya Sığan Dünya

Kundura’nın Hafızası: Bir Fabrikaya Sığan Dünya
27.03.2025 11:48 | Son Güncellenme: 27.03.2025 19:23
A+
A-

Kundura’nın Hafızası: Bir Fabrikaya Sığan Dünya bir arşiv çalışmasının “sonuç ürünü” olmaktan çok tesise ve arşive alternatif bilgi üretimi sağlayabilecek potansiyel bir araç olarak bakmayı öneren bir başlangıç noktası. Çalışanlar ve fabrika arasındaki manevi bağdan ilham alan sergi anlatısı Kundura’nın üretim tarihini ve tesisin içindeki sosyal ilişkileri birbirinden bağımsız olarak ele almak yerine, ikisi arasındaki organik bağa odaklanıyor.


2021 Haziran’ında açılan Kundura’nın Hafızası: Bir Fabrikaya Sığan Dünya adlı sergi, Türkiye’nin sanayileşme tarihinin temel taşlarından Sümerbank Beykoz Deri ve Kundura Fabrikası’nın üretim tarihine başka bir perspektiften bakmayı öneriyor.


Yıl boyu ücretsiz olarak ziyaret edilebilen ve güncellenerek devam eden sergi fabrikadan kalan makineler, fotoğraflar, belgeler, eski çalışanlar ve ailelerinin bağışladığı birçok objenin yanı sıra 2015’ten bu yana sürdürülen sözlü tarih görüşmelerini bir araya getiriyor.


Fabrika döneminde ahşap ekipmanların üretildiği Marangozhane binasında yer alan sergi, 1999 yılına kadar faaliyet göstermiş bir üretim tesisi olmanın ötesinde, fabrikayı çoklu bağların kurulduğu bir karşılaşma alanı olarak inceliyor ve döneme ait bilginin çeşitlenmesini, yerel bilgeliğin paylaşılarak geleceğe dönük modeller ve işbirliklerinin üretilmesini amaçlıyor.

Ziyaret bilgileri
Her ziyaretçi için ayrı bir form doldurulmalıdır.
Randevu almadan gelen ziyaretçiler maalesef sergi alanına kabul edilememektedir.
Randevu alarak gelen ziyaretçiler yalnızca sergiyi gezebilir, Beykoz Kundura’nın çekim ve etkinlik mekânlarına giriş izinleri bulunmaz.
Sergi mekânı tekerlekli sandalye kullanan ziyaretçiler için erişilebilirdir.


Sergiye, rehber köpekler hariç, evcil hayvanlar kabul edilmemektedir.
Grup talepleri üzerine işaret diliyle sergi turları düzenlenmektedir.
Ticari amaçlı (acente gezileri vb.) grup ziyareti taleplerinizi info@beykozkundura.com adresine eposta göndererek iletebilirsiniz.
Grup ziyaretlerinde yalnızca Beykoz Kundura’nın bu sergiye özel olarak eğitim almış rehberleri hizmet vermektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.